Jaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!

JAAAA, SVERIGE OCH LOREEN VANN!!! Gissa vem som ska ha biljetter till finalen i Stockholm nästa år!!??? :)
27.05.2012 kl. 02:14

Dressed for success!

Låt mig presentera min nya kontorsstil (det är lönedag idag):
 Den fick i alla fall min halvsjuka sambo på lite bättre humör! :)
25.05.2012 kl. 22:46

Men...

...can't live with them, can't live without them...
23.05.2012 kl. 23:12

Sköna söndag

Söndagslycka är att sitta på balkongen ännu kl. 20 på kvällen och tala med mamma på Skype :) 20 grader och sol har det varit idag och så ska det förbli hela veckan. Härliga tider! Onödigt å åka till södern tå vädri e så hee grannt jär i Stockholm :) Inflyttningsfest igår hos goda, goda vänner! Är sååå glad att de flyttat hit! Har känt dem båda sen jag var 15, så det är kul å äntligen få bo i samma stad efter 10 år på olika orter :) På samma fest var också en gammal högstadieklasskamrat och en dagiskompis. Den finlandssvenska ankdammen är allt bra liten!
20.05.2012 kl. 21:42

My hips don't lie

Aah, känslan då musiken börjar spela och man befinner sig på en zumbatimme, härligt! :) Har äntligen hittat dit på gymmet jag går till och det känns så bra! Att blanda latinorytmer med turkiska och sen lite afrikanska trummor till, ja, höftena bara rullar!

Sen tränade jag på gymmet och gick hem i ett skönt vårregn. Det är så härligt med den stockholmska våren! Och ikväll är jag ensam hemma, vilket också är väldigt skönt. Får rå om mig själv lite. Såg just ett väldigt intressant reseprogram om Kanada och vilken glädje att ha fått bo där en termin med alla trevliga kanadensare.

Imorgon är det ledigt och sen jobb en dag. Vissa tar ju ut en klämdag här men jag vill inte slösa 8 h flextimmar. Kommer att vara så lugnt på jobbet ändå så jag ska sortera och arkivera lite. Det behövs.

Imorgon ska jag unna mig lite nya vårkläder tänkte jag. Det ska ändå regna..och på lördag är det inflyttningsfest i Solna! :)

Jag avslutar med en skön gammal danslåt:

http://www.youtube.com/watch?v=DUT5rEU6pqM&ob=av2e

Ha en finfin helg!
17.05.2012 kl. 00:46

Mors dag

GRATTIS MAMMA och alla andra mammor i Finland!  :) I dag är er dag!

13.05.2012 kl. 20:04

Skriva igen?

Jag borde börja blogga igen - för mammas skull!

Mamma lär gå in på min blogg varje dag för att kolla om jag skrivit något - så imorgon mamma har du nåt att läsa .  :)

Det tycker jag är strongt och lojalt, med tanke på att jag inte skrivit något på snart tre månader!

Jag saknar det lite, men jag är så aktiv på Facebook så jag hinner liksom inte med båda.

Mest kanske jag saknar att skriva kolumner - men när jag skulle ha tid med det vete fåglarna.

Men jag lever å mår bra å har grymma vårkänslor idag! Vill ut å dansa, sjunga, vad som helst. Livet är gott, det är det ju!

 

09.05.2012 kl. 13:30

Hej, jag lever!

Jag ville bara meddela det, ifall nån undrat vart jag tagit vägen :)

Jag bara hinner inte skriva för tillfället och har ingen större motivation å skriva. Det jag skriver missförstås ändå så ofta.

Nu just lever jag med en dunderförkylning. Enda jag stör mig på med det är att jag inte kan träna. Det blir alltid uppehåll i 1-2 veckor å jag hade redan en paus i januari. Surt då man vill gå på gym å spela innebandy. Har börjat spela med ett gäng nationalekonomer på fredagslunchen. Idag var jag ändå hemma på förmiddagen å jobbade hemifrån. Fick hosta av mig det värsta. Skulle vilja jobba hemifrån oftare, det är skönt å inte stressa iväg. Men sen hade jag grejer som jag måste vara på. Snart blir det också torsdagsfika!

Jag är annars anställd tills vidare nu! :) Grattis till mig!

16.02.2012 kl. 15:15

Sugande fiskar...

..ska jag snart låta röra mina fötter - på Smile Fish Spa på Östermalm. Jag ska utnyttja ett Grouponpresentkort som jag fick till julklapp. Känner att jag har väldigt hårda och torra fötter nu så jag tror det blir riktigt skönt, å lite kittligt :)

Sen ryktas det om färdiglagad mat på dukat bord och film då jag kommer hem. Vi tänkte köra en favorit i repris från förra måndagen och få en bra start på veckan!  

06.02.2012 kl. 17:47

Röster och svanar

Ikväll är jag ensam hemma. Det är skönt å händer för sällan. För alla behöver egen tid och genom att vara ensam ibland blir man en bättre partner och en bättre människa. Det tror jag :) Idag har vi röstat, det var full rulle på ambassaden. Jag röstade blankt. Kändes rätt så då ingen av kandidaterna kändes så rätt. Men duktiga är dom säkert båda två! Lite lustigt att valförrättaren inte ens vad säker på hur man gör om man vill rösta blankt, om man bara ska lämna tomt (jag frågade för säkerhets skull). Så jag frågade: vet du eller vet du inte? Vi har bara fått instruktioner om att man ska skriva en nummer, sa hon då och lät sur för att jag ev. inte tänkte följa dom instruktionerna. Då frågade jag: borde inte en valförrättare veta hur man gör om man vill rösta blankt? Hon fick gå och hämta nån som kunde svara på frågan. Jag fick inget svar. Lite småironiskt var det, men mest irriterande. Idag råkade vi snubbla över en ny stekpanna (den e så tung så jag orkar knappt lyfta den, men mannen i hushållet låtsas ju vara kocken så :)) och en plättpanna. Ska se om den får våra plättar å bli till nåt. Vi har också nya vinglas på gång..dom ljusblåa är irriterande odrägliga. Fattar inte att jag började samla på ljusblåa Iittala i min ungdom. Onödigt. Imorgon är vi medbjudna på brunch av vänners vänner som jag dessutom var kompis med i DAGIS. Lustigt! Sen ska vi se en modern, streetdanceversion av Svansjön på Dansens hus, tvätta och storstäda. Har äntligen lyckats hitta trasmattor till köket i denna stad så jag är ivrig att få ut dem på köksgolvet. Fullspäckad söndag med andra ord!
29.01.2012 kl. 01:47

Bolån och vernissage

Idag läste jag i tidningen att en svensk politiker och Svenska bankföreningen börjar fundera på om man borde införa amorteringskrav på bolån. Det skulle kunna sänka de höga bostadspriserna och sänka låntagarnas månadskostnader på sikt, menar dom. Vilken insikt, va?! :) Samtidigt säger man att för småbarnföräldar är det ju nog omöjligt att betala tillbaka 3 miljoner på 30 år. Ja, i vissa hänseenden är man ju nog aningen föööre i Finland!

Ikväll ska jag vara riktigt finländsk - men tillsammans med en svensk kollega (nåja, hennes farmor och farfar var finsk). Jag ska introducera henne till Finlandsinstitutet där det är vernissage av muminfigurer i roliga former. Sen blir det middag och Aki Kaurismäkis nya film på bion bredvid. Vilken trevlig onsdag! Dessutom är sambon tillbaka på jobb idag efter en hel vecka sjukledig. Trevligt!

25.01.2012 kl. 13:56

Valvaka på gång!

Vad kul att man kan följa FST:s valvaka på nätet! Och spännande är det! Tänk att det blir mellan Niinistö och Haavisto. Innan jag såg gallupundersökningarna trodde jag verkligen det sku bli ett sånt personval. Men bra intryck gav han i den debatt jag såg. Här är sambon ännu sjuk, febern började i tisdags å han ha haft 40 grader mellan varven. Grym säsongsflunssa nu, det sa också läkaren. Jag jobbade t.o.m. hemifrån i torsdags då han inte orkade stiga upp ur sängen. Men nu sku d få räcka med bobbor och hosta, ha varit så mycket under hela hösten. Nu blird vitaminer å träning å jag hoppas jag inte blir smittad så vi inte får en vecka till av detta. Idag for jag på lite lugn slutrea till ett köpcentrum nära Ikea och oss. Borde verkligen fa dit oftare istället för till stan så slipper man mycke stress.
22.01.2012 kl. 22:24

Mera energi, tack!

Nu är jag riktigt slö och omotiverad. Jag verkar jobba bäst under press, då får man mest gjort!

Grått väder och en förkylning som håller på å ge med sig. På fredag ska jag testa å spela innebandy med nationalekonomerna och sedan inta gymmet igen efter en två veckors paus. DET kommer nog å framkalla energi igen, tror jag, hoppas jag :)

Ikväll blir det nyländsk skivsläppsspelning på Södermalm - och en dejt med Nyköpingsbrorsan! Bara han och jag, tänka sig! :) Längesen sist!

18.01.2012 kl. 15:31

Kulturell igen!

Helgen kom och gick - alldeles för snabbt som vanligt!

Gick och röstade i fredags, efterföljt av god mat och fredagsprogrammen på TV - ett vinnande koncept! :)

I lördags köpte jag en wake-up light, och redan morgonen efter väckte den SAMBON (obs!) redan 15 min innan larmet gick. Han var klarvaken då! :)

På kvällen hade vi spelkväll med ett par kompisar; Partyalias och Singstar, väldigt kul! Kanske mindre kul för grannarna..

Igår blev det hemlagad brunch, skypesamtal och ordentligt tidningsläsning (som alltid på helgerna) och promenad i Gamla stan, som ju alltid e lika vacker. Gäller å undvika "turistgatan" bara.

Den här veckan får man vara kulturell igen då ekenäsbördiga Frida Andersson ger ut en skiva och ordnar spelning på Södra Teatern. Ska bli intressant! Jag lär t.o.m. få träffa min grymt upptagna äldsta bror där *håller tummarna för att det blir av*.

Dessutom har Finlandsinstitutet släppt vårens program, så jag lär få gå och hälsa på mina forna kollegor redan nästa vecka.

På Fotografiska museet ordnas för tillfället en utställning som intresserar sambon, så då ska vi passa på! Psst, det är U2:s mångåriga fotograf (en av världens mest kända) som ställer ut :)

16.01.2012 kl. 16:48

Rösta!

Det är snart dags att åka till Finska ambassaden å avlägga sin röst i presidentvalet. Verkligen högtidigt å göra det på en ambassad! Osäker på kandidaten. Rösta som man av princip alltid gör, eller byta politisk färg? Det lutar åt det senare nu..tror man får tänka lite strategiskt. Presidentval är nog ett ganska så personinriktat val, man kan ju säga, där lite andra grejer spelar roll...

Det har snöat här idag också! Verkligen omväxlande väder den här veckan. Sen blir det mysig fredagkväll med vin, mycke julchoko och tv! Skavlan börjar idag igen, mycket trevligt!

Ha en fin helg alla!

PS. Är så glad för mina kollegor idag som alltid försöker hjälpa till då det strular till sig!

 

13.01.2012 kl. 16:54

Lilla My är en 28-åring som emigrerat till Stockholm. Hon är också pol.mag., flickvän, sambo, vän, dotter, faster, fadder och kollega. Bor i en stor trea, är lyckligt lottad - bara hon hinner tänka efter - men avskyr plastgolv och dålig service. Väntar ännu på att hitta sitt "riktiga" hem och sin plats på jorden. Jobb och tunnelbanor upptar en stor del av hennes liv just nu, liksom Blocket och loppisar. Välkommen till Lilla Mys värld!

Senaste kommentarer

27.02, 20:26Hej, jag lever! av http://bambinapiccola.papper.fi
29.01, 16:39Röster och svanar av Bambi
21.01, 22:12Mera energi, tack! av http://bambinapiccola.papper.fi
15.01, 13:39Rösta! av Bambi