Surprise, surprise!

Jag blev överraskad med mat, bio och present igår - vilken fin pojkvän jag har som piffar upp vardagen då det behövs som mest! Se Black Swan-filmen så ser ni vad perfketionism kan leda till. Usch!

Var så otroligt trött å knäckt i måndas men har också en förkylning påväg. Så sambon lyckas pricka in en överraskningspresent i rätt läge. 

8 grader utlovas annars till nästa vecka! Vad man väntar på vår och sommar!

Och ännu mer på en lägenhet...så det inte förstör sommaren också. Men ska hoppas d närmare maj skulle nappa på någon annons. Ingen vits å sätta nu.

16.03.2011 kl. 14:13

Lyckliga jag

Fick sjunga, dansa och besöka Globen i helgen. OCH prata tjejigt och köpa nya jeans. Lyckliga jag :)
13.03.2011 kl. 23:44

Torsdag

Har inte så mycket som att kom med idag, förutom att solen värmde i morse men nu har det just börjat snöa.

Och jo, jag drömde inte om några lägenheter inatt, bara om försäkringar (?). Och kände mig mer utvilad. Skönt.

Och imorgon är det fredag! :)

 
10.03.2011 kl. 22:26

Sverigedemokraterna rekryterar!

Ojsan, Sverigedemokraterna söker en politisk sekreterare. Borde jag söka? :)
Fast det var ju den här lilla meningen i annonsen som kunde bli ett hinder:
"Självfallet delar du våra värderingar och politiska åsikter."

Hah!
Samtidigt undrar man ju varför det per automatik är tabu att diskutera invandrings-och flyktingfrågor på något sätt som innefattar ordet "ta emot färre..." då det uppenbarligen inte funkat. Jag bara undrar...
10.03.2011 kl. 00:03

Besök

Besök från Björneborg blir det i helgen. Vi tänkte inta Globen för lite Melodifestivalfinal. Inga höjdare med men det e väl det svenskaste man kan göra att gå på Melodifestivalfinal, så det ska d bli nu en gång :) Ska jobba nån timme på söndag också men annars tänkte jag ha kul, ha tjejsnack och inte gå på några lägenhetsvisningar. Och mata ett par katter faktiskt!

Ikväll kollar jag inga lägenheter, bara lite jobbannonser å njuter av Dagens nyheter. Hoppas därför på att denna natt blir en natt utan (mar)drömmar om lägenheter. Skulle vara första på länge och kännas väldigt skönt och utvilande.
09.03.2011 kl. 22:35

Grattis på kvinnodagen!

nej, usch vad töntigt sagt. Vad betyder såna dagar egentligen? Den gick ganska obemärkt förbi mig. Vi hade ett evenemang på jobbet, kallat Kvinnornas Helsingfors, ett samtal om en bok med samma namn som en grupp kvinnor gett ut i Hesa. I vilken bl.a. Tarja Halonen har bidragit med en personlig text. . I det här hushållet firar vi inte Kvinnodagen och vi firade inte Alla hjärtans dag. Bra så. Vet inte vad de gör för nytta egentligen. Varje dag är väl kvinnans OCH mannens dag. Individens dag, så att säga. Och varje dag ska vi komma ihåg dom som vi håller kära, dvs. fira "Alla hjärtans dag/vändagen". Allt annat känns bara som kommersiellt hyckleri.*
Däremot kan man fira fastlagstisdagen (fettisdagen här) av den enkla orsaken att man får äta fastlagsbulle/fettisbulle! Jag fick en till sist idag kl.18.30 efter att ha gett vinkar på jobbet om att "jag inte ens ätit en sån idag" till vårt konferenscenter som sålde dom under vårt kvällsevenemang. Works every time :)*jag ska komma ihåg att jag sagt detta nästa år då jag undrar vad jag och sambon ska göra på vändagen, för i år hann vi ju faktiskt bara inte :)

Har ni firat kvinnodagen? Hur? Och var får man den godaste fastlagsbullen? Jag väntar ännu på årets saftiga och degiga med sylt. Har svårt med dom torra..
09.03.2011 kl. 00:27

NEJ!

Nä, dit for den lägenheten. Den kan nu gå för bara 5000 kr mer än vi kunde sätta. Man ska int inbilla sig nåt och hoppas på nåt. Blir helt nervös i magen av dom där budgivningarna "ska man avvakta, bjuda allt på en gång, bara lite?" Nu tog nån annan det.  Vi ska inte tro att vi har råd med nåt. Ne, man ska buda det man har och inte tänka desto mer på det. Det är jobbsökande och jakt på tillfällig bostad som borde gälla nu men kan inte låta bli å bjuda i det område vi är intresserade av i alla fall.

Man blir så lessen och uppgiven då man sätter så mycket tid på det. Sku ha lust å gå hem å stupa i säng.

Vad hjälper det att tänka positivt? Man blir bara besviken.

Kan nån snälla skicka oss en vecka till Södern?

08.03.2011 kl. 13:28

Astrid kom på besök

Idag hade jag nöjet att råka få reda på att det hölls ett intressant samtal på jobbet, med ingen mindre än Astrid Thors och biskop i Visby stift Lennart Koskinen.
Det är många år sedan jag såg Astrid sist, men hon kände genast igen mig, nickade och log. Hon tycks inte glömma sina praktikanter från tiden i Bryssel :) Det är ändå 11 år sedan jag var där men hon känner ju brorsan bra också.
Duktig att tala var hon, om sannfinländare, migration, svenskan i Finland osv..gick å prata med henne efteråt och ja, det är en riktigt trevlig kvinna, alltid mån om å höra hur man har det. Och så träffa jag en som just hade varit på praktik på EU-parlamentet i Bryssel.Världen är liten. Det gav mig mitt i allt en stark framtidstro och jag började tänka att kanske en politisk comeback skulle vara nåt, hehe.

Det är här en bild på mig och Astrid borde vara,men denna gång var inte kameran med :)
Men tagen blev jag eftersom vi missade en visning. Har så mycke adresser å klockslag i huvudet så vi kom fram för sent. Får se den imorgon om vi i vill, men har satt bud på en annan charmig med bevarat 50-talskök i det område vi vill ha, å ingen har bjudit över oss på hela dan. Vi som hade börjat ge upp och tänkt dom alla blir för dyra..så hoppas, hoppas! Håller tummarna!
08.03.2011 kl. 00:02

Glömt titeln på avhandlingen!

Vet ni en sak? Jag har redan glömt titeln på min gradu! Säger väl allt om betydelsen av den. Sitter och uppdaterar min CV och kom på att jag inte minns helt vad den heter. Ändrade den lite mot slutet och så. Men betyget har jag satt i hyllan. Lite stolt är man ju ändå :)
Måste börja höra mig för om jobb. Kan ju ta ett tag. Och ju snabbare jag får ett jobb på klar, desto snabbare blir vi beviljade ett större banklån. Nu känns det lite lönlöst och köpa nåt man inte vill egentligen är så pigg på då man kan få det man vill om hoppeligen några månader. Då bor jag hellre sunkigare på hyra fram tills dess...
07.03.2011 kl. 00:18

Utsikt

Det här är utsikten från vårt vardagsrumsfönster:
Vackert, eller hur?
Jag kan inte säga att jag saknar närförorten. :) Synd man inte får bo här en längre tid. Men lägenheten är ju för bra för ett par "lantisar" ändå så...


06.03.2011 kl. 22:16

Vi har flyttat!

Nu bor vi tillfälligt stort, centralt och gammalt! Mamma var här några dagar och hjälpte till att packa upp och städa. Väldigt tacksamma för det är vi! Sku inte ha orkat själv.Så nu har vi upp det vi behöver och resten får ligga i lådor i ett rum.Då går det snabt sen. Och gamla lägenhet är städad och nycklarna tillbakaförda. 200 kr drog hon vi hyrde av av i depositionen för att vi inte tvättade mellan fönstrena (tänkte jag inte ens på) eller utsidan (hallå, det var minugrader!) Och pinsamt nog glömde jag det sliskiga spisfiltret,men 200 kr e int så farligt. Hade ingen lust att gå dit tillbaka å städa så. Var värre att få hem cykeln som jag tyvärr drog med till Sverige. Gick ej på t-banan eller bussen (borde jag ha räkant ut då jag aldrig sett nån på tbanan), så staffan tog både pendeltåg och cyklade och cyklade...sent på kvällen! Tack, älskling! Han visste nog inte vad kan gav sig in på då han sa han kunde cykla hem den :)

 Nu bor vi högst 3,5 månader här i city (som stockholmarna säger) och fortsätter nu leta efter något varaktigare, köpes eller hyres. Väldigt tacksamma för att denna bostad fanns. Ska försöka hinna njuta lite av det geografiska läget och våren nu och samla energi inför den fortsatta lägenhetsjakten. Bostadsmarknaden är lite osäker för tillfället men om jag skulle hinna hitta ett nytt jobb skulle det vara mycket lättare att hitta. Så vi ska se vad och vart det blir!

Och ett tips: se filmen Hämnden med Mikael Persbrandt. Vann just en Oscar för bästa icke-engelspråkiga film! Borde väl så småningom komma till Finland..kanske.. :)  Mamma och jag diggade stort.

Nu helg, stans bästa (?) thaimat och fredagsmyyys!

Ikväll har vi hoppeligen internet fixat..lite krångligt.

04.03.2011 kl. 18:16

Tjena tjena!

Jag tänkte bara säga "Hej!" så ni vet att jag lever, så hej! Eller som svenskarna säger "Hej hej", "Tjena tjena" eller "Hejsan hejsan" och till sist Tack tack - för er uppmärksamhet!" :)

Hälsningsorden sägs alltså ofta två gånger här. Det är så kul då man börjar lägga märke till det.

Ja, och så ha mamma och pappa tagit en ny kattunge, en liten svart, halvlurvig en. Vad ska han heta? Det är frågan..och om det är en hona eller hane? Det är tydligen också en fråga..
23.02.2011 kl. 00:42

Ssssssch........

Det kommer att vara tyst ett tag på denna blogg.
Finns folk som tycker man inte ska oroa och belasta andra med sina problem. Och eftersom det bara är lägenhetsproblem, packande å sånt på schemat så blir det tyst här istället. Den som faktiskt vill veta hur det framskrider (jag vet ju att också ni finns :)) når mig via andra kanaler.

Annars börjar vi nu packa i helgen (igen känns det som) och förbereder på andra sätt den tillfälliga flytten till stan nästa helg (får väl börja inse att det blir den lösningen nu ett tag). Om högst 4 månader flyttar vi igen, vart vet jag inte.
I helgen blir det en "sista måltid" i denna lägenhet i form av en trerättersmiddag tackmiddag för brorsan och hans stockholmske juristkompis (känner pressen!) som hjälpt oss med lite lägenhetsgrejer tidigare och så ska vi vara wachtelvakter, dvs. hundvakter åt brorsans valp av rasen wachtel.


Ha det gött!
16.02.2011 kl. 20:28

Glad vändag!

..alla hjärtans dag och allt vad det heter! Här hade vi båda en tröttsam dag och staffans tåg hem var försenat med 1,5 timme. Så ingen romantik men har nu inte riktigt tagit den här dan så hårt nån gång! Fick två fina kort på posten, vilka jag är väldigt glada för, TACK! :) Och så har jag tänkt lite extra på mina vänner!

Romantiken i detta hushåll tar vi senare :)

Hoppas ni haft en bra måndag! Brr, vad kallt det är men dubbelt varmare här ändå!
14.02.2011 kl. 22:59

Pengar, pengar!

1,4 miljoner kronor får vi låna från banken. Preliminärt. Beslut kommer nästa vecka. Och då får bolagsvederlaget vara högst 3000 kr per månad. Bra deal egentligen! Men det här var nu bara en bank. Ska fråga ett par till. För denna bank (Nordea) vill ha 10 % av 1,4 milj. kontant! Alltså inget lån på den delen. Å varifrån ska vi hosta upp 140 000 kr hade dom tänkt? vi som just börjat jobba och aldrig bostadssparat eftersom vi kommit på hela köpidén bara för att det här landet inte kan bygga tillräckligt med hyresbostäder. å mer sku vi få låna om vi hade större handpenning men vill ju ha råd med annat än boendet också ju. Däremot måste vi inte amortera, typ aldrig. Egentligen måste man börja med det efter 5 år men då förhandlar man bara om.

Kul. Inga hyreslägenher finns, inga 10 procent på banken har vi och ingen å låna av. och jag har ännu inget jobb för hösten. Men staden vill inte lämna. Hmm. Ska göra adressändring nu till Vasastan och så får vi hoppas det ena eller det andra löser sig under de 3 månaderna.. Mycke billigare lägenheter hittar man knappast. Om man int vill bo i Rinkeby förstås. Svaret på den frågan är ju uppenbar :)Ibland är Sverige så otroligt ologisk i sina lagar och funderingar. Varför måste man ha 10 procent i handen om man istället sku vilja amortera? Det är ju amortering och inte handpenning som d borde va lag på. För vem har såna summor mitt i allt? En del har vi ju men..


Var på en rekryteringsmässa igår här i stan. Mycke bemanningsfirmor. Dom tycks ju anställa alla personer nuförtiden. Hitta ett intressant jobb på en nordisk/finsk advokatbyrå: administrativ assistent eller nåt. Sku passa mej perfekt. Men dom sökte ju folk nu, men det är en firma som expanderar så ska hålla koll och också börja slänga in ansökningar till rekryfirmor under våren. Bra å va ut i god tid. Sen vet man ju mer var jag ska jobb och då är det också lättare å veta var vi borde bo, så får väl ligga lågt lite.Vill väldigt ogärna säga upp mig heller å skaffa nytt jobb redan.

Har varit ute mycke ihelgen också å åkt runt å kolla på olika områden lite. Och så till Finska kyrkan och lyssnat på musik från Österbotten. Riktigt skönt och rogivande. Och vilken gammal liten byggnad  Finska församlingen håller till i! Skönt att vi har 10 grader varmare än ni har hemma också - och sol :)

Ha en bra vecka alla! Sista veckan att "njuta" av vår lägenhet nu. Nästa söndag börjar vi packa..igen! *avsky*
13.02.2011 kl. 23:48

Lilla My är en 28-åring som emigrerat till Stockholm. Hon är också pol.mag., flickvän, sambo, vän, dotter, faster, fadder och kollega. Bor i en stor trea, är lyckligt lottad - bara hon hinner tänka efter - men avskyr plastgolv och dålig service. Väntar ännu på att hitta sitt "riktiga" hem och sin plats på jorden. Jobb och tunnelbanor upptar en stor del av hennes liv just nu, liksom Blocket och loppisar. Välkommen till Lilla Mys värld!

Senaste kommentarer

27.02, 20:26Hej, jag lever! av http://bambinapiccola.papper.fi
29.01, 16:39Röster och svanar av Bambi
21.01, 22:12Mera energi, tack! av http://bambinapiccola.papper.fi
15.01, 13:39Rösta! av Bambi