Å jobbet har startat igen!

"133 olästa mejl" stod det i mejlboxen då jag loggade in efter knappt 2,5 veckors ledighet. Men en del var reklam och en dal var insända uppsatser så det tog bara en timme å gå igenom. Å nu är jag riktigt glad att jag inte har kurser som startar förrän om 1,5 månad så slipper jag den stress som många andra har nu då ny termin kör igång på måndag. Iställer får jag förbereda inför nästa period och koncentrera mig på de här andra projekten jag håller på med.

Om en stund kommer en argonom för å gå igenom min arbetsställning (som inte är bra), så hoppas man kan få lite nya arbetsredskap då! :) Tror jag borde skaffa datorglasögon också, eftersom jag faktiskt får dom gratis. Borde också beställa gardinerna och mattan till mitt rum, som jag också får välja ganska fritt!

Sen blir det torsdagsfika och mottagning för en som ska gå i pension här. Mmm, gratis snacks som livar upp dagen är dom bra på här  :)

Sen vill jag passa på att säga GRATTIS till mamma som fyller idag! :)

12.01.2012 kl. 14:46

Hemma igen!

Lilla My är hemma och välbehållen efter en mycket intressant resa till Istanbul! :)
Sambon blev sjuk på slutet å har nu hållits inne i fyra dagar. Hoppas han repar sig till jobbet på måndag! Efter över två veckor ledigt känns det konstigt å gå tibax till tidiga morgnar, mycke jobb och stress. Men jag tror våren blir lugnare, för jag SKA göra den lugnare. Nu satsar jag på gymmet och det verkar redan ge mer energi!

Bilder från resan ska jag försöka få upp så småningom. Jag kan väl sammanfatta resan med följande ord:

moskéer, basarer, sjalar, kebab, vattenpipa, uråldriga monument, Bosporen, kryssning, 20 miljoner invånare, enorma mängder hus, gamla stan, palats, pruta, fejk, suverän service, billig och god mat, sightseeing bussar, hamam (= turskiskt bad) med skrubbning av gammal tant med hängbröst :), nyår, middag och show under bro, tyskt gaypar som bordssällskap, bra hotell, ottomansk stil, erövringar, promenader, blåsigt, regnigt, sol, världens äldsta torn, slöjor, väst möter öst, vyer och Bosporenbron osv. osv...

08.01.2012 kl. 01:06

Yeni Yiliniz kutlu olsun!

Gott nytt år på förhand! Imorgon är vi i Istanbul och på onsdag tillbaka i Stockholm! :)

En skön jul är till ända och Pleppo Live på Wasa teater igår var skoj! Hann se ett par bekanta t.o.m.

Och så är man också en ny smartphone rikare! Får se om jag börjar vänja mig vid pekskärm nån gång. Tur att denna har ett tangentbord också :)
29.12.2011 kl. 21:50

GOD JUL!!

Ja, det är äntligen jul och julledigt! Det har varit den lugnaste och skönaste julen i mannaminne. Kanske för att vi är ett syskon mindre hemma och inga småbarn. Jag har inte upplevt någons stress och jag tar dagen som den kommer.

på torsdag landade vi med ett försenat plan i Vasa redan på förmiddagen och lillebror tog oss på en visning till hans nya lägenhet och bjöd på studentlunch (makaroner och tonfisk med rågknäckebröd :)) och sen åkte vi via kusiner i Smedsby till Jepo. Sen har jag varit här. Några kompisar kommer hit i olika turer och det blir ett snabbesök till Kstad tisdag-onsdag och teater i Vasa! Trevligt! sen är det bara en dag kvar tills vi sticker vi till Istanbul! 10 grader och sol lovas till vissa dagar. Härligt, med tanke på att det är vinter här men ändå ingen snö utan regn och slask. Mörkt och trist men då får man ta d lugnt inne istället.

Ha en skön jul och ett gott och framgångsrikt nytt år!

Ps. jag diggar verkligen inte julmat och skulle hur bra som helst kunna fira en jul på stranden. Men julkyrkan var jättestämningsfull och fylld med musik. Det skulle jag sakna.
25.12.2011 kl. 16:34

Glömska - tecken på behov av julledigt?

Jag har blivit förvirrad och glömsk. Igår tappade jag tyvärr mitt månadskort med kollektivtrafiken som var laddat till sista december. Jag skulle ha behövt det bara till torsdag morgon men att beställa nytt som är laddat tar fyra dagar tack vare SL:s tröga kudnservice så nu får jag betala dubbelt istället. Har försökt ringa bussdepåerna för kortet måste ha trillat ur jackfickan i bussen igår. Efter kl. 12 vet jag om någon vänlig själv plockat upp det eller tagit det.Surt, men sånt händer.

Och idag har jag glömt telefonen hemma - hmm, två tecken på att jag behöver ledigt?! Gör bara undan det jag måste nu på jobbet. Känns som om jag bara tänkter "det där tar vi efter julen" . Hjärnan är redan på ledigt. Kanske lika bra det. Ska hoppas jag får växlat turkiska lire idag nu och sen börja packa lite. Tre dagar kvar till jullov! :)

I helgen var vi annars på kryssning med Cinderella till Åland. Det var sambons kollegor med respektive + chefen då som var med. Mycke mat, dans och umgänge blev det. Tyvärr var det blåsigt å jag led för första gången av gungandet.

Vi har också paketerat in nästan alla julklappar och hoppas nu att de ryms i kappsäckarna.

PS. Snön har kommit  till Stockholm! Fint! :)

19.12.2011 kl. 12:56

Skype i god väns lag

Skype är härligt och ännu härligare när man sätter på webbkameran juh! Jag lät mig övertalas av en kär vän idag och vips talade vi bort två timmar i ett nafs! Kändes nästan som om sitta mittemot varann på ett café.

Sånt förgyller vardagen. Men inte konstigt att skypeträffarna sällan blir av när man så lätt snackar två timmar. Man har inte riktigt den tiden i vardagen, men det är väl den tiden man borde ta sig. Balans var ju ordet.

Har lånat en bok om Istanbul  idag. Det lilla biblioteket nära oss luktade instängt gammalt trähus och lånekorten (som jag skulle skaffa) var slut och de hade glömt å beställa nya. Haha, inte ofta nya kunder kommer dit å skaffar kort inte. Grabben vid disken såg uppriktigt förvånad ut. Kanske därför de har stängt freda-sönda. Men i alla , bibban är nära och jag fick en bok om Istanbul lånad. Resan närmar sig! :) Liksom julen! En vecka kvar tills man sitter på planet till Vasa och det långa jullovet kan börja! Kämpa, kämpa!
14.12.2011 kl. 23:33

Träna sig lite

Jag har köpt ett halvårskort till gymmet och simhallen ett stenkast från oss! Ja, jag ska tvinga mig dit två gånger i veckan! Det måste man ju nu då det är köpt :) Jobbet betalar nästan allt. Bara 400 kr står jag för själv. Det kallas friskvårdsbidrag - och visst bidrar det till träning! Återstår å se om det bidrar till ett friskare liv!

Om någon är intresserad av en diskussion om klyschor att säga om illamående är ni välkommen att läsa mitt svar på kommentarerna under mitt föregående inlägg. Var och en får givetvis tycka som den vill :)
11.12.2011 kl. 22:52

Krock

Vår bil blev påkörd igår morse på gatan utanför vårt hus där den stod parkerad. Men då Staffan kom ner och sku åka till jobbet stod mannen som hade kört i bilen kvar och han hade också lämnat namn och nummer, så ärliga människor finns d i alla fall. Trevligt! Det är sidospegeln som gick helt sönder. Det går ju på mannens försäkring men att få en verkstadstid nånstans å så det funkar med Staffans jobb osv. är inte det lättaste. Typiskt. Nu har han stor repa på framrutan också av stenskott så får se om d behövas bytas också. Ingen bra affär att ha bil, men ack så nödvändig många gånger.

Vi är båda sura och trötta här. Jag har nog lite svårt å acceptera vuxenlivet och allt vad som följer med. Känner mej riktit omotiverad och oinspirerad med allt. Saknar studietidens orutiner där varje dag kunde föra med sig något nytt och då man framför allt hade fritid och energi. Det är kanske också så nu att när d mesta börjar falla på plats märker man vilket hektiskt år med mycket förändringar som året här i Sverige gjort en.  Men nu har jag börjat på gym och hoppas det ska liva upp litet. Och kanske vi får nån snö snart också. Sen sku d ju inte va helt fel å ha några av sina nära vänner lite närmare, dom som orkar lyssna och vara allvarliga och filosofera om livet. Tyvärr är det inte "tillåtet" med alla människor och man får ju inte ens skriva om det. Det är ju mode-skönhet-inredning som gäller. Blir så trött på det ytliga tjafset och framför allt den inställningen!  Livet är inte BARA skoj hit och dit. Det är oftast motsatsen. Men nu är ju det här min egen blogg så jag får skriva vad tusan jag vill :) Den som orkar läsa och ev. kommentera är så välkommen så :)

I helgen blir det i alla fall 7-årskalas och min favoritlillebror kommer hit! Då ska vi ut och dansa och besöka Skansens julmarknad. På måndag ska jag vara ledig (fastän chefen nu sku ha behövt mig, typiskt) å d blir en syster-lillebror-dag. I den ack så trista vardagen ser jag mycket fram emot detta  :) Eller det sku jag göra när som helst förstås, men extra mycket nu.
01.12.2011 kl. 01:05

Tro, hoppas och älska!

Nu är adventstiden här! I lördags firade vi lite lilla jul och tog fram Tro, hopp och kärlek-ljusstaken och julduken och i söndags firade vi 1:a advent (svenskarna talar bara om det, de har inget "lillajul") och satte upp julgardiner, som mamma köpt, i köket.
I vardagsrummet behövs inga julgrejer, förutom elljusstaken, för vi har så rött där från förut. Nu har vi också köpt en lurvig röd vardagsrumsmatta.

I helgen blev det också glögg, pepparkakor med brieost och julstjärnor. Ja, dom sistnämnda finns ju inte här men med megastora smördegsplattor och plommonsylt från Finland blev det bra :)

Så, nu väntar vi bara på lite snö. Igår var det regn, storm och +9 grader. Känns lite onödigt.

Ni skulle se hur mycket svenskarna pyntar balkongerna och buskarna utanför höghuslägenheterna. Huhu!

Har ni haft nåt lillajulsmys då? Eller har jag några läsare kvar ens? :)

Nej, om man skulle dra sig mot sängen via duschen. Blev en liten joggningstur idag. På måndagarna är jag så hiskeligt trött och slö så det blir å varva ner nu..

Gonatt!
28.11.2011 kl. 23:43

Superutbildning eller superkrafter?

Idag har vi varit duktiga och fyllt i Åbo Akademis undersökning om nyutexaminerade. vi insåg att vi lyckats ganska bra, eftersom vi båda fått fasta jobb redan och som motsvarar våra utbildningar. Dessutom hade vi jobb redan före vi blev utexaminerade och har inte varit arbetslösa en enda dag alltså.

Vad vi lärde oss under våra studieår hade för mig dock inte så mycket med studierna att göra, eftersom jag rankade utlandsstudier och praktik som det jag haft mest nytta av.

Men vi har gjort vår plikt och deltagit i kartläggningen.

Nu verkar jag dock ha gått å blivit surf- och bloggberoende..det här var ju andra, tredje, fjärde dagen som jag sagt jag ska gå å sova i tid. På nåt märkligt sätt klarar jag mina dar på jobbet utmärkt ändå. Jag måste vara en kvinna med superkrafter, höhö :)

PS. Det hjälpte att ha persiennerna öppna i natt. Vi vaknade båda piggare.
25.11.2011 kl. 01:36

Wake me up!

Idag har jag varit på gym i två timmar: Step och sen eget tränande. Hängde inte direkt med i tempot på step:en då jag inte varit med på det förr men desto skönare å träna själv sen. Var dock lite trött och seg men glad att jag verkar ha kommit igång. Jag ska nog köpa ett årskort (eller VI ska) så man har en morot. Eftersom det är kombinerat gym och simhall och på gångavstånd från oss så borde man passa på. Jag får motionspengar från jobbet som täcker halva kortet så jag ska väl nog passa på.

Nu verkar jag äntligen ha blivit lite trött så jag kan gå å sova. Har ju en tendens å inte kunna varva ner och sen vara nästan oväckbar på morgonen. Ja, det har blivit ett problem. Jag bara stänger av klockan eller snoozar var femte minut och ibland stänger jag av den och försover mig. Eller jag har ju flextid men. Sen min alarmklocka gick sönder använder jag bara telefonen å den har jag ingen respekt för. Ofta "bakar jag in" alarmet i mina drömmar och drömmer att det ringer på dörren eller nåt. Helt sjukt! nu lånar jag igen Staffans alarmklocka men nu drömmer jag om att få Philips Wake up-light som min lillebror har. Han säger att det funkar. Den går nämligen ut på att lampan gradvis börjar lysa en halvtimme innan alarmklockan går igång och det ska göra att man vaknar mycket piggare.  Sen kan man också välja att väckas av radion (skulle vara bra tror jag) eller typ fågel. och havsljus. Synd "lampklockan" är så stor bara men det känns som nåt jag måste införskaffa.

En kollega tipsade också om att sova med persiennerna öppna, för det gör hon och vaknar alltid pigg, förutom nu i november då.
Usch vad denna månad suger förresten. Varmt, regnigt, mörkt och ingen snö. Jag blir alltid tröttare i november - å med en massa jobb blir man ju inte piggare heller. Så jag behöver väl både sömn och en Wake up light :) Eller annars en ruskigt bra alarmklocka!
24.11.2011 kl. 00:22

Helgen som gick

Såja, nu har man vinterdäck på bilen, testat spelet Bezzerwizzer och inspekterat en ny lägenhet 100 m från oss (synd att de måste flytta snart), varit på Fotomässan med intressanta fotoutställningar och gjort den godaste svampsoppan hittills!

Hoppas ni också haft en bra helg! :)
20.11.2011 kl. 22:53

Så bra svenska du talar!

Igår fick jag skratta till Lars Sund (som jag för ävrigt inte kunde känna igen riktigt från de bilder man sett på honom) som talade högsvenska med genomsyrad jeppisdialekt på ett evenemang som kallades "Så bra svenska du talar" på min gamla arbetsplats Finlandsinstitutet. Evenemanget byggde på en bok med samma titel om finlandssvenskar i Sverige och dera reflektioner kring att just vara finlandssvensk i Sverige. Skoj och träffande var det! Johanna Koljonen som figurerar mycket i svensk media nu var riktigt vass och fräsch å min f.d. chef sade också några träffande grejer! Kul också att få besöka mina gamla kollegor mellan varven. Jag trivdes så bra där, det var ett kul år.

Skönt med fredag, har varit trött och sovit dåligt hela veckan. Imorgon ska vi en sväng till Nyköping och byta till vinterdäck (läs: S. ska byta och jag ska umgås med brorsönerna :)) och på kvällen vankas det spelkväll hos våra kompisgrannar! 

18.11.2011 kl. 10:47

Istanbul - here we come!

Nu har vi äntligen bokat nyårsresan! :) Det blir Istanbul som vi hört så gott om. En enorm stad med mycket att se och uppleva. Hotellet ligger i gamla stan med havsutsikt över Bosporen. Fyra hela dagar blir det (fem nätter) och vi flyger direkt från Vasa (snabbis via Riga) till Istanbul och därifrån till Stockholm. Så då slipper vi att åka via Stockholm bara för att mellanlanda en dag. MEN detta betyder att julklappar kommer inte att kunna släpas med för vi måste ju lämna lite rum för billig shopping i Istanbul också  :) Men vi känner ju en hel del som åker hit direkt efter jullovet i Pampas så månne inte vi får medskickat med dom om det behövs. Eller så tar S. då han kommer hem en snabbis i februari. Men bara så ni vet :) Nu hoppas vi också på någons välvilja att skjuta oss till flyget i Vasa tidig morgon den 30.12 och att det inte blir strul med flyg och sånt. Har så länge velat åka nånstans nu.

16.11.2011 kl. 23:04

Kom sent omsider på...

...att jag och S. firar 3,5 år av gemensamt liv idag! Det firar jag med en kanelbulle från dagens jobbmöte och jogite.
S. kom inte ihåg det och var för mätt för en bulle. Inget märkvärdigt med ett halvt år (det är dom hela åren man ska komma ihåg tyckte han), men en halv bulle är dagen ändå värd tycker jag! :)
14.11.2011 kl. 23:30

Lilla My är en 28-åring som emigrerat till Stockholm. Hon är också pol.mag., flickvän, sambo, vän, dotter, faster, fadder och kollega. Bor i en stor trea, är lyckligt lottad - bara hon hinner tänka efter - men avskyr plastgolv och dålig service. Väntar ännu på att hitta sitt "riktiga" hem och sin plats på jorden. Jobb och tunnelbanor upptar en stor del av hennes liv just nu, liksom Blocket och loppisar. Välkommen till Lilla Mys värld!

Senaste kommentarer

27.02, 20:26Hej, jag lever! av http://bambinapiccola.papper.fi
29.01, 16:39Röster och svanar av Bambi
21.01, 22:12Mera energi, tack! av http://bambinapiccola.papper.fi
15.01, 13:39Rösta! av Bambi