Kort och nervös!

Jasså, ingen som har några resetips? Nå, vi hinner ändå inte fundera på sånt annat än på helgerna.

Vilka tokiga veckor! Den här är speciellt grym med två hela dagar kurs för nyanställda (jättenyttigt!) men jag fick ju rusa mellan jobbet och kurspassen och äta på 10 minuter där emellan! Synd. missade ett par pass men fick med de viktigaste. Jag förbereder ju nämligen för miljörättsprisceremonin imorgon som jag fasat för sedan jag var på intervju för detta jobb .Eller snarare det att jag ska sitta i juryn som sekreterare och anteckna under ett 2-timmars möte  - på engelska - om miljörättsliga saker med 7 doktorer och professorer! Sen blir det ceremoni och middag. Tur att en kollega kom på idén med diktafon så nu har jag lånat en sån. Tog 2 veckor för min företrädare att skriva protokollet rent, den tiden har inte jag! Känner mig så efter med själv kärnverksamheten: kurserna. Han lär dock ha varit så detaljerad och såna krav finns inte sa chefen så ska se vad jag får till. Önska mig lycka till!

Hemma har jag en sjukling också..får hoppas han kryar på sig snart!

Igår var jag dock äntligen å klippte mig. Det lyfte veckan - å ansiktet tycker jag! 


Skönt å va korthårig igen! Tror det är en åldergrej.. :) å det bästa av allt: tror jag hittat en frissa jag kan gå tillbaka till - på 2 minuters gångavstånd härifrån! Praktiskt, det gillar jag!
19.10.2011 kl. 00:43

Halloweenbrunch!

Min blogg har tydligen blivit lite Halloweeninspirerad men tanken var bara att den skulle spegla hösten :) Nu är det brunch med hembakat bröd från Ica (inte jag då men :)) som gäller - som alltid på söndagar!
16.10.2011 kl. 14:05

En fin webbshop

Hittade en sån nyss då jag läste Dagens Nyheter ("tidningar på hög" betyder ju givetvis DAGS tidningar :)) http://frokenfraken.se/shop/

Där fanns bl.a ett smycketräd som jag velat ha och som Ikea slutat med.

Sen hittade jag också nåt mindre trevligt på webben:
www2.blocket.se/news?id=262926,262945&ca=11&cg=
Usch, det är ju typ 800 m härifrån, å redan klockan sju på kvällen :(
16.10.2011 kl. 01:00

Istanbul!

Istanbul över nyåret, det sku väl va nåt? En mix av kulturer och religioner i en väldigt stor stad! Jag är ju ändå ingen ligga-på-stranden-i-en-vecka-typ så varför inte en stadssemester över nyårshelgen å några dagar extra. Ska ju ändå vara ledig i två veckor. (Det måste jag förresten dubbelkolla med jobbet men har ju 11 dagar semester att ta ut före årsskiftet och är nu uppe i hela fyra flextidsdagar också.) Att vara sju dagar i Österbotten och ca fem i Istanbul och dessutom få flyga från Vasa till Istanbul via Riga med Air Baltic låter ju hur praktiskt som helst, å billigt! ca 200 euro. Alla jag prata säger bara gott om Istanbul, att det är en jätteintressant stad med mycket sevärdheter - å billigt också. Ett annat alternativ är Marocko där man då faktiskt skulle få lite sommar, ca 20 grader. Men jag tror Istanbul är intressantare. Säg gärna om ni har erfarenheter eller tipsa om andra bra nyårsstäder! Borde ju verkligen börja boka.

Är ensam hemma ikväll, väldigt skönt måste jag erkänna! Pratat på Skype med mamma å lillebror (som verkar komma hit över självständighetshelgen) och lyssnat på flera skivor av Rihanna, eftersom konserten i Globen närmar sig :) Å nu väntar en hög tidningar på mig å lyckan är total! Istanbul över nyåret, det sku väl va nåt?

 Idag har jag också hittat en frissa runt hörnet som verkar ha bytt till ungdomliga ägare och marknadsfört sig mycket. Försöker ju hitta "min" frissa, så jag skulle få gå till samma flera gånger. Tyvärr verkar jag just å just ha missat öppnings-erbjudandet "första 100 klippningarna för 100 kr" som bara kom upp för nån vecka sen. Så verkar ju gå bra för frissan. 100 klippningar är ganska mycket på typ en vecka. Men 245 är inte så mycket heller, som i Nykabi :) Vem har sagt att Stockholm måste vara dyrt?
15.10.2011 kl. 23:40

Nu funkar den!

Nåja, nu har jag fått teknisk hjälp å bloggen är sig lik igen!
14.10.2011 kl. 10:40

Brr!

Vi får ingen reda på inlägget som gjort så att halva bloggen försvunnit. Jag har klistrat in text från Word på fel sätt å nu går det inte å komma åt "ändra-knappen". Hmm.

Har inte riktigt tid å skriva nu. Jobb, besök, matlagning (som vi haft mycke hjälp med i veckan:)) osv. Det har blivit kyligt både ute och inne nu också så jag har just tagit fram vantar, ullsockor osv.

Imorgon ska vi till Idol-studion på liveinspelning, så vi ses i TV! :)
13.10.2011 kl. 23:26

Bloggen är sig inte lik..

..men det var min vän som kom över från Hfors idag! Hon var ju här för två veckor sedan också ju :) Hon gick genast å handlade och lagade mat. Passar ju oss som jobbar så länge. Jag var hemma vid 19, utsvulten. Så jag lagade just äppelpaj till henne till imorgon efter att de andra gått och lagt sig (för två timmar sen). Snacka om att ha olika tidsrytm! Jag blir så pigg till kvällarna och är dödstrött på morgnarna. Utpräglad kvällsmänniska är jag.

Men imorgon blir det tidig väckning och på kvällen ska jag få se Jörn Donner - den levande legenden - på Finlandsinstitutet, min förra arbetsplats. Han ska berätta om sin bok "Anteckningar om Mannerheim" och visa första delen av sin film om honom. Det lär bli smockfullt med svenskar. Det blir det alltid då Donner är där. Spännande!

Och så hade vi så tur ikväll att vår gäst råkade komma över en Idol-biljett till fredag (som vi redan hade biljetter till) via en sida som säljer i andra hand. Visserligen dyrare men det är ju once in a lifetime! Tur jag kom att tänka på det. Det blir ett bra avslut på veckan. Och jag har bokat parkettbiljtter till Dirty Dancing-musikalen här i Stockholm i februari! :)
11.10.2011 kl. 00:36

Nåt fel på min blogg?

Bloggen ser konstig ut från mitt håll. Hur ser den ut för er? Syns profilbilden på högra sidan t.ex.?
10.10.2011 kl. 16:46

Politik och barn

Har sett en till mycket intressant politisk debatt på SVT! Sedan jag flyttade till Sverige har jag lärt mig så mycket mer om politik än vad jag nånsin gjorde i Finland. Är svensk media så mycket bättre på att snacka politik eller beror det på den mycket tydligare blockpolitiken?! Eller kunde/ville jag inte tillgodogöra mig debatten på finska? Känns som jag först nu verkligen inser skillnaden mellan höger- och vänsterpolitik och vet tydligare var jag själv står. Lite pinsamt eftersom jag faktiskt varit politiskt aktiv själv. Men om man främst har röstat p.g.a. språkfrågan har man kanske inte varit helt på det klara med allt de andra som man också röstar på och i Finland är ju "alla" och alla kan bilda regering med alla - t.o.m. nästan med Sannf. Dock måste jag ju säga att det jag lär mig här gäller skillnader i den SVENSKA höger- och vänsterpolitiken och som så tydligt märks i bl.a. utbildningsfrågor, som jag blivit verkligt intresserad av att följa med.

Ett minus med kvällens debatt var dock det löjliga som Socialdemokraterna och Vänstern gjorde genom att dra sig ur debatten p.g.a. att de i studion fysiskt skulle stå bredvid Sverigedemokraterna, dvs. på samma sida (för att de alla är i opposition ju) med Alliansen mittemot!! Huhu,sånt sandlådelekande trodde jag var över efter Lars Ohlys "nej, jag går inte in i samma sminkrum som Jimmie Åkesson" efter valvakan ifjol. Tydligen har lekandet fortsatt.

Nu blev detta väldigt ointressant för er som struntat i svensk politik men väldigt intressant för mig och sambon - som också väldigt intresserat följer med tv-debatterna nuförtiden. Sedan diskuterar vi vilt och faktiskt är överens! :)

Annars förde helgen med sig vasamusik, vänner, samtal, träff med österbottniska musikbekanta som är påväg å flytta hit samt barn- och hundvaktande. Säg mig nån annan helg som jag varit utomhus två gånger före klockan slagit 12?! Tror inte det har hänt, så jag tror vi borde vakta barn- och hund oftare :) eller gärna bara barn, för jag har aldrig sett sambon dammsuga så ihärdigt som idag då hunden åkt hem. Men nu skiner det här (jag torkade ju bort tasspåren också :)) Småttingarna får dock gärna komma och lämna mer spår efter sig. Så lättskötta och söta så - och somnade genast i eget rum också fastän det var första gången de sov över här ensamma. Det är duktiga, smarta och pratsamma killar, ska ni veta - och bra uppfostrade! *ja, brorsan, nu fick du en komplimang*
09.10.2011 kl. 23:51

Bulle och höst

Igår fick jaag mig en god kanelbulle, dock från Pressbyrån, men god! Och så började den enda serie jag tittar på in i veckan: Desperate Housewives :)

Sen kom ännu två korta nya komedieserier på samma kanal, så jag blev lite å titta på dem också men det får man väl unna sig om man kommer hem lite över sju från jobbet.

Imorse var jag dock trött å stängde av alarmet. Men har man flextid å mycke extra sådan är det bara skönt å få sova lite. Det märks att hösten har kommit, man e tröttare.

05.10.2011 kl. 11:31

Kanelbullens dag!

Det är Kanelbullens dag idag och jag undrar: är bullarna extra goda, extra billiga eller är det tillåtet att äta extra många då? NÅT speciellt måste det ju va om bullen har fått en alldeles egen dag! :)

Frågan är om man ska få tag i någon extra god, och var?

04.10.2011 kl. 10:37

Teknik...

..strular jämt. Men när man ska ta hand om gästföreläsare och hjälpa till med att få på datorn, projektor och dylikt är det mindre kul då man ska börja jaga datasupporten och inte har deras tel.nr i mobilen..huh, mycke otur i detta jobb! Men man lär sig å ta reda på saker!

 

 

03.10.2011 kl. 11:22

Idag...

...har vi donat med nya gardiner halva dagen och aldrig hört någon suckat så mycket som min "hjälpreda" :) ...sen tog vi en välbehövlig promenad till småhusområden här nära. Kul med lite skymning så man kan kolla in i alla mysiga hus.
02.10.2011 kl. 20:58

Igår drack jag..

..sockerdricka!Ja, det finns i butikerna. Fick mig osökt å tänka på Emil i Lönneberga och ville testa. 5 kronor kostade flaskan å smakade..inte så mycket.

Hallonsodan till vänster dricker vi ikväll. Visst är vi som snälla små barn? :)
Min bättre hälft dricker dock några öl också..så det inte ska bli för sött :)

Idag har vi också bokat direktflyg hem den 22 december! Fick för drygt 70 euro per person. Morgonflyg och det enda som var billigare än 150 euro så vi hade tur. Returen håller vi öppen. Vår plan är att vara hemhemma en vecka och sedan flyga vidare nånstans över nyåret, antingen för en vecka till lite varmare breddgrader (begränsat med sådana länder så där års) eller för en stadssemester på några dagar. Som reserv har vi dock bokat båt tillbaka både 29.12 och 1.1 så får vi se om vi väljer nåt av det eller flyger direkt från Finland till vårt resmål. Skulle ju vara lite smidigare. Men man måste ju ha en reservplan som enkelt går att avboka då man inte betalat något ännu . :) Flyget är tyvärr inte ett sådant.

Förslag på resmål tas tacksamt emot!
02.10.2011 kl. 00:45

Att göra bort sig

Hej igen,

ursäkta uppehållet!

Vad har hänt i veckan? Jo:

- har haft finbesök från Hfors; pratat om jobb, barn och dittan och dattan, druckit vin och hållit tummarna för att besöket blir ett mera permanent sådant!

- pappa tittade förbi på tisdag i samband med en arbetsrelaterad kryssning, bjöd på lunch på kvarterskrogen och kom med många fina gardiner som mamma febrilt sytt i helgen!

- rensat svamp tre kvällar i rad och bakat svamppaj (sambon).

- skämt ut mig rejält på jobbet i onsdags och misstagen avlöste varann hela dagen. Jag som ALLTID är så noggrann fick se vad som kan hända när man kanske varit en aningen mindre kontrollerande. Inte kul då en gästföreläsare från Danmark var där och som just innan hade berömt mig för att jag hjälpt honom så bra med de praktiska förberedelserna. Insåg vad "att lära sig av sina misstag" egentligen betyder, men att det är ganska naturligt på ett nytt jobb där man ibland skriver mejl på 20 sekunder för att det är så bråttom. Nu har jag lärt mig att tredubbelkolla allt!

- har lärt mig att man på ett nyttt jobb ska börja med att läsa på och kolla vem som egentligen är ens högsta chef - på hemsidan om inte annat. Men inte genom att fråga "nu måste jag bara fråga vem du är" och :)-tecken! Jag kom undan med att jag var "svenskfinne" som han sa. Vi är tydligen så rättframma.
Ja, det var också den veckans kulturkrock.

Men idag har jag läst på å suttit tre timmar på övertid. Imorgon är det fredag. Dessutom ser jag mer och mer hur onoggranna mina företrädare har varit (å jag får städa upp det) och inser att jag ändå är ganska så noggrann, uppmärksam och påläst! Hah! :)

Ha en bra helg alla nära och kära och kolla in den tidigare utlovade bildkavalkaden!
30.09.2011 kl. 00:11

Lilla My är en 28-åring som emigrerat till Stockholm. Hon är också pol.mag., flickvän, sambo, vän, dotter, faster, fadder och kollega. Bor i en stor trea, är lyckligt lottad - bara hon hinner tänka efter - men avskyr plastgolv och dålig service. Väntar ännu på att hitta sitt "riktiga" hem och sin plats på jorden. Jobb och tunnelbanor upptar en stor del av hennes liv just nu, liksom Blocket och loppisar. Välkommen till Lilla Mys värld!

Senaste kommentarer

27.02, 20:26Hej, jag lever! av http://bambinapiccola.papper.fi
29.01, 16:39Röster och svanar av Bambi
21.01, 22:12Mera energi, tack! av http://bambinapiccola.papper.fi
15.01, 13:39Rösta! av Bambi