Bastu och nymålat

Bastu på jobbet - det är så skööönt!

Igår gick vi igen..eller bara två av oss. Och så lite öl till. Perfekt! Och så är målaren klar i lägenheten så igår fick vi städa det sista.

Trevlig helg!

 

15.04.2011 kl. 11:43

From Spain with love

Det är sent och läggdags. Jag ber att få återkomma.

Och så har vi ju inget varmvattten imorgon bitti så får klämma in en sen nattdusch i programmet. Hoppas inga grannar störs.

Jag fick annars ett looovemejl på facebook igår. Nån spanjor som ville ha ett förhållande med mig. Det är väl en komplimang? Tror jag tackar..NEJ!? :)
12.04.2011 kl. 00:59

Snipp snapp snut..

...så var denna korta helg slut!

Helgen inleddes med en tråkig relationsnyhet.  Sen har vi som vanligt flyttat tibax grejer i lägenheten och städat upp efter målarbetet. På lördag tog vi emot våra Hforsgäster med frukost (Panadian cancakes bl.a. :)), gick runt i Vasastan, åt mongoliansk mat och tog del av Kulturnattens program.

Idag var det sooool och underbart varmt väder! Mycke folk ute på uteserveringar och jag köpte mig ett par nya länkkare och gymskor. Satsar nu då jag har motionspengar å använda från jobbet. Jag har alltså köpt en löpardräkt och två par skor och betalar endast 500 kr själv. Bra deal tycker jag!

Sen har vi tömt de två sista rummen åt målaren (vet efter 2 veckor fortfarande inte vad han heter) som torde bli klara på fredag. Spännande att sova och äta i nya rum, alltid nåt :) Jag har också skrivit två - enligt mig - dunderbra jobbansökningar medan sambon flyttat lite grejer, städat och hängt tvätt. Bra arbetsfördelning.

Det jag inte hunnit med är att läsa helgens dagstidningar. Men det är en ny dag imorgon. En måndag. Låt denna måndag bli en bra måndag för en gångs skull!
11.04.2011 kl. 00:37

En kvinna med attityd

This is the new me:En kvinna med attityd måste ha en frisyr med attityd, eller hur? :) Och vad skönt med kortare nu emellan. Det är väl 3 år sen sist. Jo, då Staffan och jag träffades. Hjälp, d e 3 år sen!

Nästa gång blir håret dock ännu kortare. Diskutera och sökte bilder i en halvtimme med frissan (konsultation ingick i mitt rabattpaket)  och det här blev det. Fick ingen riktig klar bild i huvudet av hur jag sku ha det. Lite längre på vissa ställen är det, ska ge lite mera edge till det hela. D tycker jag om. Och färgen blev bra den här gången. Skiftar i mörkbrunt, eller det är mörkbrunt.

Så fick jag huvudmassage också, och satt i en tvättstol med inbyggd massage. Ja,allt finns det nu här. Kom på jobb kl. 14. Tur man kan gå till frissan på arbetstid då d inte finns kvällstid :)

Imorgon blir förhandsröstning på ambassaden. Högtidligt! Dåligt med kandidater i mitt solklara val av parti. Men det blir en driftig kvinna som får min röst, som kämpat väl i det främmande...
07.04.2011 kl. 23:54

Vernissage, vin och så lite Rheborg

Från vernissage och vin på jobbet till Johan Rheborg på Norra Brunn stand up klubb - gårrhärrlian onsdag som kokkolaboan sku säg..elä na tidåt :)

Å benen börjar vara i form för soul dancing på lördag då vårt favoritpar från Hesa anländer för lite Kulturnatt Stockholm och mycke tjattrande (okej, d för stå för mig och D. ) :) 

06.04.2011 kl. 20:32

Länk i regn

Det blev säsongens andra länk idag..i ett duggregn, i nya löpardräkten. Sköönt var det! Börjar mer å mer förstå hur den här stan hänger ihop, får se mer av alla fina hus, och mysiga restauranger och fascineras. Hamnade på ställen vi inte hade räknat med, sprang mer än jag tänkte (å mer sku ha gått bara int Staffan först sku ha haft stickningar och sen i "värk"i hela kroppen :)) och har bättre kondis än jag trott. Har ju inte tränat sen förra sommaren, så grundkondisen måste ju va bra :) Är uthållig men mindre bra på att sprinta. Ska köpa nya länkkare och inneskor för gym nu då jobbet betalar.

Och så har jag ju en kolhydratfattig diet denna vecka! Det var verkligen dags att ta tag i magproblemet..dvs. uppsvälld mage så gott som varje dag. Nu lämnar jag bort i princip allt bröd, satsar på proteiner och äter så lite pasta och banan som det bara går. OCH inget snabbkaffe! Får brygga på jobbet åt mig själv nu bara, men det är det värt. Märker skillnad direkt, det är härligt! Så nu är det naturell yoghurt, ägg och grynost som gäller som frukost och mellanmål.Svenskarna sätter ju socker i allt bröd så tror faktiskt det har påverkat att magen blivit värre sen vi flyttade hit.
Nog om det, gonatt!
06.04.2011 kl. 00:52

Man ska inte..

...ropa hej före man är över bäcken. Kan hända man hamnar mitt i istället. Men hoppeligen inte.
04.04.2011 kl. 23:44

En lägenhet som målas

Jag tänkte bjuda på några bilder från "vår" lägenhet som målas som bäst:Hallen tömdes och målades förra veckan men är nu klar och fin och allt papper är borta! :)Liksom vardagsrummet som målades samtidigt men också blev klart lagom till helgen. De grejer vi hade där hamnade i arbetsrummet bredvid, så där blev det trångt:Men nu är arbetsrummet istället tomt och alla saker är i vardagsrummet så det funkar bättre! Och i hallen ligger våra flyttlådor som varit i ett av de två sovrummen. Det går undan här!Sen ska jag visa ett par bilder på det vi fick av några vänliga själar förra helgen:


Lite mörk bild men ni fattar va? :)

Nu tycker ju Staffan så mycket om gult så han har börjat ta mina Mumingrejer istället för hans som naturligtvis är:Nu är muggen konstigt nog på vift men hittar den väl nog imorgon.

Hoppas ni haft en bra helg! Här fundras d nu på två dar i köpenhamn över vappen eller ska man spara det till den andra långa helgen som är runt kristi himmelsfärd och nationaldagen (ledig torsdag til måndag) men den kanske man bör hålla öppen för ev. besök från Finland eller lite sommarutflykter i Stockholm. Eller ska man åka igen nånstans då? eller spara till juli? :) Billiga flygbolagen är nog inte alltid så billiga och så ska man räkna med hotell + mat också. Så tips på billiga och fina sommarresmål tas tacksamt emot. Rom ser ut att få vänta..men Kroatien? och Prag? Någon som har tips på om det kunde vara något för några lata sommardagar? (får hoppas jag inte har hittat ett jobb som kräver närvaro hela juli bara..sku ju vilja ha ledigt :)
04.04.2011 kl. 00:28

Snö

idag har jag druckit lite vin och träffat Aha-sångaren, Lykke Li, Cat Stevens (sångare från 70-talet som konverterade till islam -79), Arja Saijonmaa - och min vän Fredrik Skavlan. Tog med en kollega efter att Staffan för andra gången fått jobbförhinder. Vi hade en valdebatt inför riskdagsvalet på jobbet men vi smög iväg. Vem ska man rösta på den här gången? Är inte alls insatt. Men kommer Sannfinländarna med i regeringen får SFP nu för tusan ha nån stolthet i sig och inte gå med!!! Ska gå å förhandsrösta på ambassaden nästa vecka.

Och nu snöar det där ute å jag hör plogbilar! Hur ska det nu hinna bli 10-15 grader och sol i helgen som vädergudarna har utlovat? :)

Och så hände nåt lite skojigt idag..mer säger jag inte än :)

01.04.2011 kl. 01:36

Den här veckan...

...har jag:

- jobbat tre dar
- tagit emot en målare och hans chef kl. 7.20 en måndag morgon.
- ätit lunch med Vasagäster och fört dem till flygbussen.
- invigt nya löparbyxorna och sett nya vackra områden på Östermalm (ååh, vilken underbart fin stad vi lever i!)
- testat en gratisgång på gym med världens sliskigaste kundrådgivare (usch, usch!) och konstaterat att min kondis är i skick ännu efter 9 månader!
- vaknat två morgnar till av ljud från målaren kl. 7.
- utkämpat en dust med sambon (ja, jag tycker man får erkänna sånt)
- börjat vänja mig vid tanken att en flytt till Strängnäs KAN bli aktuell
- funderat på vad jag egentligen vill med mitt liv, med inkommande helg, med nästa ledighet..
- kånkat grejer fram och tillbaka
- sett lägenheten förvandlas till en mål-, damm- och svettzon.
- fått mål under sandalerna (som ändå varit påväg i roskis i ett år)
- skickat in en jobbansökan
- fått mejl om två ansökningar (etta vikariatet fick jag inte, det andra har 242 personer sökt så behandlingen skulle ta 3 veckor)
- kollat på bostadsannonser femtioelva gånger per dag, svarat på några. Ej fått svar.
- vunnit två gratisbiljetter till en monolog med Stefan Sauk om en man i kris, gått och sett den. Sambon var skittrött och sur men sa det var det bästa han sett på länge (se, det löns att gå fast man hunnit bli trött före man ska gå!)
-  fått nattligt besök av broder A. som hjälpte flytta hyllan, sov 4 h och stack sedan till Malta
- skypat med mamma och vännen J.
- tvättat lakan
- surfat på flygresor till Rom för juni. Ser dåligt och dyrt ut.
- jobbat tre dar

Och nu ska jag läsa tidningar för 3 dar bakåt, betala räkningar, ställa tillbax en massa täcken och sånt, putsa nedtagna persienner och påbörja en jobbansökan.

OCH det är bara onsdag än. Visst har jag ett grymt spännande liv!?? I alla fall ett händelserikt och friskt liv utan krig och naturkatastrofer. Man får va tacksam för det man har! :)

 
30.03.2011 kl. 23:00

Dragspel och måleri

Har ni hört om Maria Kalaniemi - en dragspelande finlandssvenska, i riktig världsklass faktiskt! Hon besökte oss på institutet och helt slutsålt var det! Hon har fått mycke utrymme i medierna i veckan,
Ja, dragspel lät ju lite så där lagom skönt faktiskt..speciellt med sången Jeppo (Grannas bastun med Jepokryddona) Synd hon inte sjöng..på Jepodialekt :)
http://www.mariakalaniemi.com/

Imorgon kommer ett stycke svåger och ett stycke svägerska på besök. Då lär rymden, shoppinggatorna, Barkarby outlet och lite stand-up utforskas..Huvusaken är att det helg! Har skickat in två jobbansökningar i veckan å sku ju va kul å se om man ens får nåt svar tillbaka..men bra blev ansökningarna i alla fall å d e ju d bästa man kan göra!

På måndag börjar det målas här. I några veckor får jag vakna tillsammans med (haha) en målare. Två rum i taget tar han å vi har ju några till lediga så det ska nog gå bra å flytta runt grejerna lite..d e såå bra att vi kunde bo kvar under tiden! D e vi tacksamma för.  Sku ha fått lite panik annars. Så kanske jag börjar komma mig upp redan 7, halv 8 då på morgnarna då han sätter igång, det sku ju va bra egentligen!

Ha en bra helg alla nära å kära å vem ni än är!!

E
25.03.2011 kl. 00:26

Krämpor

Börjar min kropp ge upp som för en gammal tant?

- stooor trötthet. Låg tre timmar i sängen efter jobbet igår.
- uppsvälld mage nästan dagligen (för mycket socker i det svenska brödet?)
- blödde näsblod för först gången för ett par veckor sen - vid 27 års ålder!
- fet hy

Jag vill tro det beror på stress och dåliga matvanor, ev. järn/vitaminbrist. Kan man ta tester som visar vilken vitamin man i så fall lider brist på?23.03.2011 kl. 00:16

Balkongväder!

Ett vårtecken:En flitig lärare som jobbar på balkongen. Två timmar satt han!Min cykel. Har använts typ 3 ggr sen vi flyttade till Sthlm, och här i city lär jag ju inte använda den. Men passar bra på balkongen.

Kan tillägga att jag inte hann ut i solen idag. Men igår stod jag på Hötorget och lapade sol. Kan trösta mig med att jag ändå återhämtar mig från en förkylning. Jag har istället skrivit en ansökan till ett vikariat som jag ska skicka in ikväll. Har hittat flera fasta tjänster att söka denna vecka, så det ska jag satsa på.
Har vandrat runt lite här i Vasastan ikväll och det är så fint! Fin arkitektur, mysiga barer och caféer, observatorierparker - ja, allt finns! Liten tröst i alla lägenhetskrångel att man ett par månader fått njuta av det fina Stockholm på riktigt.
20.03.2011 kl. 20:48

Bastu, sauna, bastu

Det värmer en finländare att få bada bastu i Sverige, på jobbet dessutom! Men d hjälpte inte mot förkylning som jag hade tänkt. Nepp, det blev värre! Då jag tänker efter har jag hört flera säga just så: att det blir värre.
Har också sett en finsk film som ingår i institutets filmserie. Paha perhe heter den. Märktes att Aki Kaurismäki hade producerat den. Men den var kul, ironisk. Jag gillar ironi. Mycket.
18.03.2011 kl. 00:27

Schlagerbaren

Såg annors Richard Herrey i lördag - igen får man väl säga. Då jag och min kompis från Ö:botten gick å dansa så han var han där. Vi gissa att han kunde vara ägaren och enligt min kompis mamma (?) så är han också ägaren till den klubb vi var på. Täcks jag säga vilken? Jo, Golden Hits! Schlagerbar så det förslår! SÅ inte konstigt Herrey ägen den. Och mycke folk i mognare ålder än vi..och ganska köttmarknadsaktigt. Men kul å dansa! :) Borde gå oftare å dansa. 
16.03.2011 kl. 14:47

Lilla My är en 28-åring som emigrerat till Stockholm. Hon är också pol.mag., flickvän, sambo, vän, dotter, faster, fadder och kollega. Bor i en stor trea, är lyckligt lottad - bara hon hinner tänka efter - men avskyr plastgolv och dålig service. Väntar ännu på att hitta sitt "riktiga" hem och sin plats på jorden. Jobb och tunnelbanor upptar en stor del av hennes liv just nu, liksom Blocket och loppisar. Välkommen till Lilla Mys värld!

Senaste kommentarer

27.02, 20:26Hej, jag lever! av http://bambinapiccola.papper.fi
29.01, 16:39Röster och svanar av Bambi
21.01, 22:12Mera energi, tack! av http://bambinapiccola.papper.fi
15.01, 13:39Rösta! av Bambi